Binnenkort

R.U.R.: Rossums Universal Robots

Slavische Cahiers 8 - R.U.R.Het woord “robot” is afkomstig uit het toneelstuk “R.U.R.” van de Tsjechische schrijver Karel Čapek dat in 1920 werd geschreven. Tegenwoordig wordt er veel gesproken over “robotificatie”.  Steeds meer worden menselijke vaardigheden door met mensenhand en met menselijke kennis geconstrueerde apparaten. Je kunt meedoen met gezamenlijke lezing maar ook bespreking van dit toneelstuk. Daarbij zullen ook af en toe recente uitspraken over “robotificatie” ter sprake komen.   De groep houdt zich toch in eerste instantie bezig met de inhoud van het toneelstuk en probeert inzicht te krijgen over wat robotificatie in zou kunnen houden. Wie met het thema creatief aan de gang wil, is daarvoor goed voorbereid. Een toneelstuk, hoorspel, video-collage, vlog, debat???Deelname aan deze groep kan je wellicht facultatieve studiepunten opleveren. Vraag er maar na. Tijdstip wordt in onderling overleg vastgesteld.
Aanmelding: mail@expect-leeuwarden.nl

 

Bali, “paradise island”indonesia201220120805131

Bali is een bijzonder eiland gelegen in Indonesië. Het wordt al vanaf de Nederlandse tijd een paradijs genoemd. Een eiland dat symbool staat voor prachtige natuur, tolerante samenleving, spiritualiteit, creativiteit, zon en strand. Het begrip “paradijs” is heel geschikt om Bali te verkennen. Je krijgt dan zicht op veel meer Bali als eiland met veel hotels, surfstranden en andere attracties geschikt voor massatoerisme. In een aantal bijeenkomsten zal in woord en beeld getoond worden, waarom men Bali paradijselijk heeft genoemd. Dat houdt niet in dat minder paradijselijke gebeurtenissen worden verzwegen. Interessant voor wie in Bali geweest is, wie er naar toe gaat, wie iets heeft met Indonesië, maar ook voor ieder die dat bijzondere verhaal van Bali wil leren kennen.

Deelname aan deze groep kan je wellicht facultatieve studiepunten opleveren. Tijdstip wordt in onderling overleg vastgesteld.Aanmelding: mail@expect-leeuwarden.nl